Spilleregler for shuffleboard

Spilleregler:

2-mands spil.

  1. Før spillet begyndes skal det afgøres, hvem der begynder. Dette gøres lettest ved at hver spiller fra samme ende af banen, skyder 1 af deres sten mod modsatte ende. Den der kommer nærmest kanten af banen starter.

  2. Begge spiller starter fra samme ende af banen. Første spiller skal nu sende sin første sten afsted, og prøve at få den ind i de pointgivende områder, uden at den falder i grøften. Dernæst sender den anden spiller sin første sten afsted med samme formål.

  3. Man fortsætter med skiftevis at sende en sten ind i de pointgivende områder og forsøger samtidig at skubbe modstanderens sten ud i grøften.

  4. Sten som ikke passerer midten af spillet, lægges direkte i grøften, hvorimod sten der kommer over midten skal blive liggende.

  5. Når begge spillere har sendt alle deres 4 sten ned i point området, regnes antallet af point ud.

  6. Den spiller der opnår flest point i en “ende”, starter altid spillet i den anden ende.

4-mands spil.

  1. I 4-mands spil er reglerne de samme som ved 2-mands spillet, men dog med den forskel, at der i hver ende står en spiller fra samme hold, så man på den måde har sim makker i den anden ende. På den måde har ens makker mulighed for at give gode råd om placering af stenene. Man bytter aldrig plads mellem spillene, men spiller skiftevis fra højre mod venstre og omvendt i næste spil. Når nyt spil startes er det det vindende hold der begynder.

 

Point regler:

  1. En sten skal ligge, med største delen af stenen inde i et pointfelt for at give point. Felterne er delt op i 7, 8 og 10 point, i feltet med “OFF” gives der minus 10 point.

  2. Der spilles 7 “ender/omgange”. Den der har opnået flest point, efter de 7 “ender” har vundet spillet.

Amatør:

Der gives point til alle spillere der har sten liggende indenfor point linjerne. Den spiller der opnår flest point i en “ende” starter altid i næste “ende”. (der spilles 7 “ender”.)

Professionel:

Der gives kun point til den spiller, der har den bedst placerede sten og kun for de sten der ligger bedre end modstandernes bedst placerede sten. Hvis 2 sten, en fra hvert team, ligger bedst placerede tæller den/de næstbedste sten.