Spilleregler for minigolf

Spillereglerne:

  1. Første slag spilles altid fra startfelt, og hvis man ikke passerer den røde grænselinje i første slag skal det efterfølgende slag også slås fra startfeltet. Man fortsætter således indtil grænselinjen er passeret. Spiller man på en bane uden grænselinje skal ALLE slag foretages fra startfeltet indtil bolden kommer i hul.

  2. Bolden spilles fra et valgfrit sted i startfeltet.

  3. Man har højst 6 forsøg til at få bolden i hullet. Såfremt dette ikke klares, er spilleren færdig med denne bane og noteres for 7 point på banen.

  4. 1 slag tæller som 1 point.

  5. Spillet går ud på at slå bolden i hul med så få slag som muligt.

  6. Hver bane skal spilles med en mini golf putter samt 1 bold.

  7. Når man på en bane med rød grænselinje passere denne, må spillet fortsætte derfra hvor bolden ligger. Hvis bolden falder til ro ved banden eller en forhindring, rykkes bolden ud til udlægslinjen i en ret vinkel på denne. Hvis bolden løber tilbage over grænselinjen, må bolden rykkes frem til det punkt, hvor den passerede grænselinjen i returløbet, og herfra videre frem til udlægslinjen i en ret vinkel på denne. Springer bolden uden for banen, er der 2 muligheder. Sker det før den passerer grænselinjen, spilles næste slag fra startfeltet. Sker det efter bolden har passeret grænselinjen, spilles det næste slag ved at den lægges ind på udlægslinjen ud fra det punkt på banen, hvor den sprang ud.

  8. Det bør bemærkes at, at udspring ikke giver strafpoint af nogen form.

  9. Når runden er afsluttet, tælles der sammen og spilleren med den laveste score har vundet.